Frågor & svar

Padelrack och bollar finns att låna gratis. De hänger på andra sidan av padelbanan och du ser dem när du går in på banan. 


Vill du ha nya fräscha bollar att spela med finns de att köpa antingen under "butik" i vårt bokningssystem eller i Sörboden, öppet mån-lör 1000-2000 & söndagar 1100-1900


När du går in en bit på banan kommer även belysningen att tändas.

Under 18 år får man inte ingå avtal, därför måste en målsman stå som ansvarig för avtalet samt betalning. Således måste du som vårdnadshavare också skapa ett login och därefter koppla den minderårigas konto till den ansvariges.


Kontakta oss så hjälper vi dig.


Obs!! Under 15 år får man ej vistas i gymmet utan målsmans närvaro.


Då du som vårdnadshavare är ansvarig för allting rekommenderas att du noggrant går igenom avtalsvillkoren med den minderåriga. Läs villkoren här.

Enklast är att du laddar ner appen "Zoezi". När du har loggat in i appen med dina uppgifter kommer en knapp "öppna entré" att finnas längst upp under fliken "hem". Trycker du på denna öppnas entrén.


OBS!! Du får endast trycka på denna knapp när du står vid entrén till Värsås Sportcenter. Enligt avtalsvillkoren får du inte öppna dörren för någon annan. Även om ni är fler i ett sällskap som har gymkort ska samtliga trycka på "öppna entré" när ni går in. Detta för statistiken skull samt att "Corona-räkningen" på hemsidan ska stämma överens med verkligheten.

När du bokat tid för Padel får du både SMS och mejl med en kod för att öppna dörren.


OBS:

- Missa inte att även trycka på symbolerna före och efter koden.

- Koden är giltig 15 minuter före och efter din bokade tid.


Skulle du ändå inte komma in. Är Sörboden öppen kan personalen där släppa in er mot att ni visar er bokningsbekräftelse. Övrig tid kan du ringa oss på 0500- 60 00 30 eller mejla till info@varsassportcenter.se så hjälper vi er.

Det snabba svaret är att anläggningen aldrig är bemannad. Dock är det personal i gymmet ganska frekvent för att kontrollera medlemskap, städning m.m. men vi har inga fasta tider för detta.


Behöver du hjälp, vill kika in eller liknande är du alltid välkommen att kontakta oss så bestämmer vi en tid i gymmet.I dagsläget kan vi tyvärr inte erbjuda hjälp med detta, däremot rekommenderar vi dig att kika på Styrkelabbets hemsida. Där finns mängder med bra instruktioner för diverse olika övningar.


Förhoppningsvis kan vi snart erbjuda dig Personlig tränare men vi har inget  datum för detta ännu. Följs oss gärna på Facebook där vi alltid lägger info om vad som är på gång eller nyheter.

Börja med att ladda ner appen "Zoezi". Sen skapar du ett konto och följ de instruktioner som du får. När detta är klart klickar du på "Butik", här finns ett antal olika medlemsskap att välja. När du valt det medlemskapet du vill ha genomför du köpet direkt i appen.


Vi har inga kort, taggar eller liknande utan allting sköts direkt via appen och du kan göra i stort sätt allting på egen hand. Skulle något bli fel eller om du vill ha hjälp är det bara att kontakta oss så hjälper vi dig.

Det finns ett antal olika sätt använda sitt friskvårdsbidrag. Behöver du bara ett kvitto för att ge till din arbetsgivare kan du skriva ut kvitto direkt från systemet. Logga då in på din profil på en dator. På "min sida" hittar du sedan ditt gymkort och längst till höger finns en knapp för skriva ut kvitto.


Använder du Epassi eller Actiway kan du genomföra köpet i vår app och som betalningsalternativ väljer du Epassi/Actiway i kassan, därefter fixar vi resten.


Epassi kommer att försvinna under slutet på 2021 och övergå till Actiway. Hur överflyttar med mera kommer gå till har vi ingen info om just nu.


I dagsläget kan vi tyvärr inte erbjuda köp via Benify.

Spinningcykel, roddmaskin & crosstrainer är ok att använda för att värma upp. Resterande delar och utrustning i gymmet är enbart avsett för medlemmar i gymmet.

Nedanstående regler är kopierade från Svenska Padelförbundet.


Kortfattade regler

• Man spelar alltid dubbel (på den vanliga banan, 10×20 m).
• Poängräkning är samma som tennis.
• Linjerna på planen används endast vid serve.
• Serve ska alltid slås diagonalt mot motståndarnas serveruta.
• Serve får studsa upp i glasväggen men om den studsar i galler är den felaktig.
• Man har två servar på sig.
• Om bollen går direkt i motspelarnas vägg så räknas den som ute. Innan bollen tar i motspelarens vägg så måste den studsa i marken.
• Man får spela volley (inte på serve), halvvolley eller låta bollen studsa på glas/gallervägg.
• Man får även slå bollen på sin egen glasvägg för att få över den till motspelarnas planhalva.
• Man får inte slå bollen i gallret på sin egen sida.


Poängräkning

Poängräkning i padel är precis som tennis. Man spelar bäst av 3 eller 5 set och i varje set gäller det att vinna 6 game.
I ett game räknar man poäng på följande sätt: 0, 15, 30, 40, game. Om ställningen är 40-40 så måste man vinna med två poäng för att gamet ska avgöras.
I ett set gäller det att komma först till 6 vunna game. Om ställningen däremot blir 5-5 så spelar man till 7 vunna game. Om ställningen blir 6-6 så spelar man ett avgörande game, kallat tiebreak. Tiebreak spelas först till 7 vunna poäng, där man också måste vinna med minst två poäng.


Serve

Reglerna för serven skiljer sig mot tennis. En serve ska alltid slås diagonalt mot motståndarnas serveruta och bollen ska slås i eller under midjehöjd. Istället för att kasta upp bollen, som man gör i tennis, ska man i padel studsa bollen i marken. Studsen ska vara bakom egen servruta samt mellan mittlinjen och sidoväggen. Fötter och kropp ska vara på rätt sida, dvs servesidan. Minst en fot ska vara i marken. Man får inte gå, springa eller hoppa vid serve. Mindre fotrörelser som inte påverkar serveställningen är accepterat.

Serven ska gå diagonalt och studsa i motståndarens motsatta serve­ruta. Serven är även giltig om den studsar upp i motståndarens glasvägg men om den däremot studsar upp i motståndarens galler så är den felaktig.

I varje nytt set så väljer man vem som börjar serva och om man vill byta servemottagarsida.

Precis som i tennis så har man en förstaserve och en andraserve, dvs om man missar sin första har man en chans till. Missar man andraserven också blir det dubbelfel och poängen går till motståndaren. Om bollen vid serve touchar nätet innan den går in ska den slås om.


Väggarna

Glasväggarna är alltid en del av spelet men det finns några regler för hur de får användas. När man ska ta emot en boll så kan man låta den studsa upp i glasväggen efter att den studsat på marken, bollen är då fortfarande levande. Man kan även använda sin egen glasvägg för att slå tillbaka bollen.
Bollen är levande om den först studsar i marken och sen upp på gallret (detta gäller ej på serve). Om man slår bollen i gallret på sin egen sida så förlorar man bollen. På sin egen sida är regeln att man endast får använda sig av glasväggen.
Om en boll går direkt i motståndarens galler/glas, dvs inte studsar i marken först, så räknas bollen som ute.


Nätstolpar

Är nätstolpen bara en del av nätet så räknas den som det, dvs den är nätet (detta gäller i Värsås Sportcenter). Är nätstolpen en del av konstruktionen (går hela vägen upp i buren) så räknas nätstolpen som en del av buren.


Hur vinner man poäng?

I padel vinner man poäng om:
• Bollen studsar i marken två gånger på motståndarens sida.
• Motståndaren slår bollen i nät.
• Motståndaren slår bollen ut, dvs antingen direkt ut ur buren eller direkt på en av dina väggar (notera att det däremot är giltigt att smasha bollen i marken och den då studsar ut ur buren).
• Motståndaren slår bollen i sitt eget galler.
• En motståndare träffas av bollen på något annat ställe än racket.
• Motståndaren gör ett ”dubbelslag”.
• Motståndaren rör nät eller nätstolpe.
• Motståndaren slå bollen framför nät, om den inte varit över på din sida innan (t ex kommer tillbaka från bakväggen).
• Din boll studsar uppe på bur-ramen (liggaren) efter korrekt slag i marken (motståndaren får slå bollen om den studsar på kanten uppe på bur-ramen). Obs, vid spel utanför banan får bollen studsa hur många gånger som helst på bur-ramen.
• Motståndares boll träffar något objekt (t ex lampor eller takbjälkar).
• Bollen träffar en liggande boll på motståndarens sida (det är upp till varje lag att ha koll på övriga bollar).


Du kan även se dokumentet från Svenska Padelförbundet som är en direkt översättning från internationellt regelverk som även gäller i Sverige. Ladda ner PDF-fil med padelregler.

Regler, villkor m.m. hittar du på flera olika ställen här på vår hemsida. De sitter uppe skyltar i gymmet och i korridoren vid handicaptoaletten och du har fått dem på mejl om du har medlemskap i gymmet.


Regler & avtal för Värsås Sportcenter

 • Minimiålder för att vistas i anläggningen utan målsmans närvaro är 15 år. För att ingå avtal, genomföra köp och bokningar är minimiålder 18 år, således krävs målsmans godkännande för dig som är under 18 år.
 • Skador som uppkommer av oaktsamhet ersätts av den skyldige.
 • Som medlem i Värsås Sportcenter godkänner du oanmält doping-/drogstest när du vistas i anläggningen.
 • Som medlem i Värsås Sportcenter verkar du för ett drog och dopingsfritt samhälle och om du misstänker denna verksamhet inom anläggningen är du skyldig att upplysa ledningen om detta, alternativt tipsa Polisen.
 • Medlemskapet är personligt och att lämna ut kod, öppna dörr på distans eller att släppa in personer utan
  medlemskap eller tillåtelse är inte tillåtet och kommer att leda till varning alternativt nekad fortsatt tillgång utan återbetalning av innestående medel.

 • Medlem ska omgående kontakta ansvariga vid defekter i lokalen samt vid misskötsel/avtalsbrott utav dig eller andra medlemmar.

 • Anläggningen ska lämnas i gott skick efter användande och dörren ska hållas stängd oavsett om det fortfarande är folk kvar eller ej. Du är skyldig att tillse att dörren är stängd och låst när du lämnar.

 • All form av onormal nedsmutsning ses som avtalsbrott.
 • Att bortföra gymmets ägodelar från lokalen räknas som stöld som polisanmäls och avtalsbrott.

 • Aktiviteter inom Värsås Sportcenter sker på egen risk.
 • Ansvariga för Värsås Sportcenter kan aldrig hållas ansvariga för försvunna värdesaker m.m. Det åliger nyttjaren att hålla reda på sina saker samt använda låsbara skåp för värdesaker.
 • Vid avtalsbrott äger Värsås Sportcenter rätten att avvisa medlemen från anläggningen samt omgående avsluta medlemskapet utan återbetalning av eventuell fordran.
 • Hela anläggninge och dess omgivning (förutom omklädningsrum & toaletter) är kameraövervakat med inspelning som sparas i ca 4-5 veckor och nyttjas enbart vid händelse av tillbud, skadegörelse eller liknande. Inspelat material delas aldrig mot tredje part förutom till polis eller liknande vid utredning av brott. Genom ditt köp godkänner du denna övervakning.

  Hjälps vi alla åt att plocka i ordning efter oss, noggrant rengöra träningsutrustning efter användande samt meddela ansvariga om eventuella defekter kan vi hålla Värsås Sportcenter i toppskick under en lång tid framöver. 

Det finns övervakningskameror i hela hallen (förutom toaletter och omklädningsrum) och genom ditt köpeavtal har du godkänt denna övervakning. Inspelning sker och detta används enbart för brottsutredning.


Fysisk medlemskontroll eller liknande i hallen/gymmet sker sporadiskt. 


Länk till köpeavtal

Förmodligen har du försökt att logga in med Facebook och ibland kan det vara problem med denna typ av inloggning. Prova att logga in med användarnamn och lösenord istället.

Visst kan man köpa presentkort.


Börja med att du som köper presentkortet, skapar ett login i bokningsystemet (klicka på boka/bli medlem).

Därefter går du till "butik" och letar upp presentkort. Du skriver själv in hur mycket du vill ge bort. Genomför köpet.

Efter köpet kommer du få ett kvitto och på kvittot hittar du en kod. Denna kod kan du skriva på ett kort eller liknande och ge bort ( om du inte ger mottagaren hele kvittot bör du spara kvittot tills mottagaren har nyttjaren presentkortet för säkerhets skull).


Behöver du hjälp med att köpa presentkort är det bara att du hör av dig till oss så hjälper vi dig.


På "din sida" där du kan se dina bokningar, längst till höger finns en knapp för attavboka din tid. Detta måste dock göras minst 4 h tiden för din bokning.


När du avbokat din tid sätts pengarna in som ett värdekort. Detta värdekort kan du sedan använda för ny bokning och då väljer du helt enkelt värdekort i kassan när du lägger ny bokning.

Ja det går bra att barnet följer med. Dock krävs stor ödmjukhet och respekt! Tack vare vår "pandemiräknare" visas hur många som är i anläggningen i appen eller när du är inloggad på hemsidan. Ska du ta med barnet, välj tidpunkter då det är få inne i anläggningen.


Du som förälder är såklart fullt ansvarig för att se till att barnet inte förstör något eller stör övriga (samma regler som för dig som ordinarie medlem). För att undvika att någon eller något kommer till skada är det strängt förbjudet för barn att springa runt, kasta/sparka bollar, klättra på/nyttja maskiner eller i yta för fria vikter.


Är barnet med och tränar "på riktigt" ska medlemskap lösas.

Hittar du inget svar på din fråga - kontakta oss så hjälper vi dig.