Träning på recept - 

Fysisk Aktivitiet på Recept "FaR"

185:-/månad

Rörelse, fysisk aktivitet, sätter i gång flera hälsosamma förändringar i kroppen. Det kan bidra till att du blir gladare, sover bättre, lättare kan hantera stress och hålla vikten. I samråd med exempelvis läkare, fysioterapeut eller psykolog kan du få ett recept på en bestämd typ av motion som både förebygger och behandlar sjukdomar.


"FaR" betyder fysisk aktivitet på recept. Det innebär att du får ett recept på en rörelseaktivitet som är anpassad till dina förutsättningar och önskemål. Du kan få FaR om du behöver öka din fysiska aktivitet för att förebygga eller behandla sjukdomar. FaR är möjligt att få för barn, ungdomar och vuxna som har kontakt med hälso- och sjukvården.  Det är aldrig för sent att börja röra på dig och om du är otränad kommer du snabbt att bli fysiskt starkare. Mer information om FaR kan du se på VG-regions hemsida eller på 1177. Du kan även kontakta din vårdcentral.


Har du fått träning på recept kan du träna i Värsås Sportcenter för endast 185:-/månad under din receptperiod (max 12 månader), mot uppvisande av recept - Kontakta oss så hjälper vi dig. Efter din receptperiod erbjuder vi dig 1 månad gratis vid tecknande av ett årskort.